Ιωάννινα – Κέρκυρα – Μετέωρα – Ζαγοροχώρια

από €449/κατ΄άτομο

Διάρκεια: 8 ημέρες

Κατηγορία: Ατομικά / Ομαδικά Ταξίδια, ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαν/σεις: Ιωάννινα (7)

Όλη η Δυτική Ελλάδα ξεδιπλώνει τις ομορφιές της σε μια μοναδική εκδρομή με απευθείας πτήσεις Aegean από Ηράκλειο. Μην την χάσετε!

Ζήσε το χθες και απόλαυσε το σήμερα σε μια πόλη που είναι τρυφερή και μυστηριώδης ταυτόχρονα. Που σε αγκαλιάζει και την ίδια ώρα κρύβεται.

Πάθη και έρωτες, γεύσεις, μαγικοί άνθρωποι και όλα αυτά με φόντο μία καστροπολιτεία, μία λίμνη και πολύ ασήμι. Ανακαλύψτε την Ήπειρο και τα μαγικά Ιωάννινα μέσα από τη ζωή της Κυρά Φροσύνης και της Κυρά Βασιλικής. Περιδιαβείτε τις στοές, τους πεζόδρομους και τους ποδηλατοδρόμους της Πόλης. Ακολουθήστε τη μυρωδιά του βουτύρου στα Γιαννιώτικα σιροπιαστά, γευτείτε τη σοφή οικονομία στις Ηπειρώτικες πίτες. Μετρήστε γρόσια και μαλάματα στα μαγαζιά με τα ασήμια.

Με βάση την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, θα γνωρίσουμε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, με τα φημισμένα Ζαγοροχώρια, το παραδοσιακό Μέτσοβο, την Ακριτική Κόνιτσα, το μαντείο της Δωδώνης, τα φημισμένα Τζουμέρκα, τη γοητευτική Πάργα με τη μοναδική της αρχιτεκτονική και τέλος τη Ζίτσα του Λόρδου Μπάιρον. Θα κάνουμε όμως και εξόρμηση στα Μετέωρα αλλά και στην χιλιοτραγουδισμένη Κέρκυρα και όλα αυτά σε μια μοναδική εκδρομή που ενώνει την Κρήτη με την Δυτική Ελλάδα με απευθείας πτήση για πρώτη φορά!

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας από Ηράκλειο με την Aegean Airlines
 • Διαμονή, (7) διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο επιλογής σας
  Στην τιμή αυτή είναι κοστολογημένο το ξενοδοχείο BYZANTIO 3* κεντρικό στα Ιωάννινα. Δείτε περισσότερα ξενοδοχεία με περιγραφή στην Ταυτότητα Ταξιδιού. Ζητήστε μας τιμές και για τα άλλα ξενοδοχεία μας.
 • Πρωινό καθημερινά
  Έμπειρος συνοδός – αντιπρόσωπος τού γραφείου μας
  4 Εκδρομές με ξενάγηση
  * Ιωάννινα city tour * Kέρκυρα * Μετέωρα * Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα
  Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  Φ.Π.Α
  Φάκελος χαρτών και πληροφοριών
  Δωρεάν από το Round Travel επί πλέον Ιδιωτική Ασφάλιση Ιnteramerican με προνόμια

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Δημοτικά τέλη διαμονής
 • Φόρος αεροδρομίων,καυσίμων και ασφαλείας +85€
 • Προαιρετικές εκδρομές στα Τζουμέρκα και στην Πάργα

Σημειώσεις:

 • Στην τιμή αυτή είναι κοστολογημένο το ξενοδοχείο BYZANTIO 3* κεντρικό στα Ιωάννινα. Ζητήστε μας τιμές και για τα άλλα ξενοδοχεία μας.
 • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι όπου αυτοί απαιτούνται (π.χ. μουσεία)
 • Η σειρά των εκδρομών ενδέχεται να αλλάξει.
 • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή του 30% του ταξιδιού και επίδειξη των ταξιδιωτικών σας εγγράφων.
 • Χρειάζεστε ταυτότητα και τα παιδιά κάτω των 12 ετών πιστοποιητικό γέννησης με ταυτοπροσωπία (από τον Δήμο ή ΚΕΠ με φωτογραφία του παιδιού και παρουσία του ενός γονέα με την ταυτότητά του.
 • Ο κάθε ταξιδιώτης είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και οφείλει να ενημερώνεται για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας covid.

 


Πρόγραμμα:

1η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean airlines η οποία θα μας μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση στο Διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Άφιξη και μεταφορά στο όμορφο ξενοδοχείο πόλεως που έχετε επιλέξει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με τον ταξιδιωτικό Σύμβουλο. Αφού σας καλωσορίσει και θα σας ενημερώσει για τις καθημερινές εκδρομές. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ – ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ – ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ
Σήμερα έχουμε επιμεληθεί τετράωρη ξενάγηση στην Αρχόντισσα της Ηπείρου. Η πόλη είναι κτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας σε υψόμετρο 480 μέτρων ανάμεσα σε ψηλές κορφές. Το κάστρο του Αλή Πασά, το νησάκι της Κυρά Φροσύνης, το μαντείο της Δωδώνης αλλά και το σύγχρονο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποτελούν σημεία αναφοράς της πόλης, που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τις νέες πραγματικότητες με την ιστορική μνήμη, τη φυσική ομορφιά με την ανάπτυξη. Στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων, ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο κατοικημένα νησιά λίμνης, θα επισκεφθούμε τα βυζαντινά μοναστήρια με τις μοναδικές τοιχογραφίες εποχής, με ιδιαίτερη τεχνοτροπία. Θα δούμε το σπίτι, ύστατο καταφύγιο του Αλή Πασά. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλη, με τα μαγικά τσιπουράδικα και καφενεία. Έπειτα θα επιστρέψουμε στα στενά του μεσαιωνικού κάστρου καθώς και στην Ακρόπολη όπου βρίσκονται ο Τάφος και το Σεράι του Αλή Πασά, όπου σήμερα φιλοξενείται το Βυζαντινό Μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε παραδοσιακά εργαστήρια ασημουργίας και χρυσοχοΐας που λειτουργούν έως σήμερα. Η σύγχρονη εξέλιξη, εκφράζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα Νοσοκομεία, το Ναυταθλητικό κέντρο, την Εγνατία οδό, το Διεθνές Αεροδρόμιο, τα υδροπλάνα, την αλματώδη εμπορική και οικονομική ανάπτυξη και την εξάπλωση της πόλης. Θα καταλήξουμε στο υπέροχο ιστορικό και μοναδικού κάλους σημείο της πόλεως, το Φρόντζου Πολιτεία. Εδώ θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα της πόλεως των Ιωαννίνων και την εκθαμβωτική Παμβώτιδα. Θα σας υποδεχθούμε με Γιαννιώτικο κέρασμα, καφέ παραδοσιακό και γλυκό. Οι τουριστικοί σύμβουλοί μας θα σας ενημερώσουν για τα προγράμματα που σας έχουμε ετοιμάσει για κάθε ημέρα αλλά και για τις εναλλακτικές επισκέψεις και δράσεις που μπορούν να απολαύσουν όσοι δε θέλουν να ακολουθήσουν τα προγράμματα εκδρομών, προς ενδιαφέρουσες και όμορφες με αυτοκίνητο (rent a car ) που σας έχουμε ετοιμάσει, ή συμμετοχή σε extreme sports (κανό, καγιάκ, ορειβασία, παραπέντε κλπ). Όπως και να έχει, θα είμαστε δίπλα σας για να επιμεληθούμε το καλύτερο πρόγραμμα για εσάς. Απλά ρωτήστε μας ! Καλώς ορίσατε στην όμορφη Ήπειρο! Ελεύθερη μέρα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΗ – ΧΩΡΙΟ ΚΗΠΟΙ
Αναχώρηση για τα γραφικά Ζαγοροχώρια. Πρώτος μας προορισμός το Μονοδένδρι, την ιδιαίτερη πατρίδα των εθνικών ευεργετών Μανθου, καθώς και του θεμελιωτή της παιδιατρικής στην Ελλάδα, Αναστασίου Ζιννη. Πρώτα θα επισκεφτούμε το ναό της Αγίας Παρασκευής του 1412, κτισμένη στο χείλος του φαραγγιού του Βίκου και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το Ριζαρειο χειροτεχνικό χώρο με τα πανέμορφα κεντήματα, δημιουργήματα των μαθητριών της σχολής από παραδοσιακούς αργαλειούς. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τη θέση Οξειά όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φαραγγιού. Στη συνέχεια στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε για να θαυμάσουμε το πολυφωτογραφισμένο γεφύρι του Κόκορη. Επόμενος προορισμός το χωριό Κήποι. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – (ΠΑΡΓΑ – ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΡΓΑΣ)
Πρόταση (προαιρετικά) εκδρομής στην Πάργα Αναχώρηση για τη γραφική πόλη της Πάργας μέσω της Εγνατίας οδού 98χ.μ από τα Ιωάννινα . Ανήκει στο νομό Πρεβέζης με πληθυσμό 2.415 κατοίκους. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 139μ. και καθρεφτίζεται στα μπλε κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Κατά τον Πτολεμαίο και τον Πλούταρχο στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Πάργα ήταν η αρχαία Τορυνη. Η πόλη γνώρισε πολλούς κατακτητές λόγω της θέσης της ώσπου στις αρχές του 19ου αιώνα πουλήθηκε με σύμφωνο από τους Άγγλους στον Αλή πασά .Φτάνοντας στην πόλη θα μας εντυπωσιάσει η επτανησιακή αρχιτεκτονική της ,της οποίας την όμορφη εικόνα συμπληρώνουν το νησί της Παναγίας με την εκκλησία ,καθώς επίσης και το κάστρο της Πάργας που δεσπόζει Ν.Δ. της πόλης στην είσοδο του λιμανιού. Το κάστρο αρχικά χτίσθηκε το 14ο αιώνα και από τότε καταστράφηκε και ξανακτίστηκε πολλές φορές. Σήμερα αυτό που σώζεται είναι κτίσμα του 17ου αιώνα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το κάστρο διασχίζοντας τα στενά δρομάκια και τα σκαλοπάτια που μας οδηγούν εκεί , θα ξεναγηθούμε στο χώρο και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα που προσφέρει στο Ιόνιο Πέλαγος. Μέσα από αυτό το κάστρο ,ελεύθεροι πολιορκημένοι Παργινοί και Σουλιώτες, έδωσαν ηρωικές μάχες και διατήρησαν την ελευθερία τους επί αιώνες. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό αλλά και για όμορφες βόλτες στη γραφική πόλη της Πάργας .

5η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΟΝΗ ΒΑΡΛΑΑΜ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΕΩΡΟ – ΧΩΡΙΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Αφότου πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινά μια απολαυστική διαδρομή με προορισμό τα μαγικά Μετέωρα, με ενδιάμεσες στάσεις για φωτογραφίες. Φτάνοντας, ξεκινάμε την περιήγησή μας στη Μονή Βαρλαάμ κατά τις 11 το πρωί. Μετά ακολουθεί η επίσκεψη στη μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστή ως και το Μεγάλο Μετέωρο και κατά τις 14.00 θα έχουμε ολοκληρώσει την περιήγησή μας στις μονές. Στο ενδιάμεσο των ξεναγήσεων θα σταματάμε να θαυμάσουμε την υπέροχη πανοραμική θέα των Ιερών Μονών από ψηλά και να απαθανατίσουμε τη μαγεία του τοπίου. Το άγριο απροσπέλαστο τοπίο με τους ογκόλιθους ηλικίας 65 εκατομμυρίων χρόνων και άνω, είναι τουλάχιστον επιβλητικό ενώ παράλληλα έχει κάτι το απόκοσμο και θεϊκό καθώς ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να ερμηνευτεί η δημιουργία του. Αργά το μεσημέρι απολαμβάνουμε το ελληνικό παραδοσιακό μας γεύμα στην περιοχή Καστράκι, δίπλα στην πόλη της Καλαμπάκας με θέα τα επιβλητικά Μετέωρα. Στη συνέχεια θα έχουμε 2 ώρες ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Καλαμπάκας για να πιούμε έναν καφέ και να κάνουμε τη βόλτα μας. Κατά τις 18.00 μ.μ. παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στην πόλη μας γεμάτοι με εντυπωσιακές εικόνες από τα επιβλητικά Μετέωρα. •Δύο από τις έξι Ιερές Μονές των Μετεώρων (Μεγάλο Μετέωρο, Μονή Βαρλαάμ) •Καλαμπάκα (στάση για καφέ το απόγευμα) •Καστράκι Καλαμπάκας (στάση για φαγητό με θέα τους βράχους των Μετεώρων)

6η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – (ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ- ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ – ΟΡΟΣ ΣΤΡΟΓΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ – ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ – ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ )
Πρόταση (προαιρετικά) εκδρομής στα Τζουμέρκα. Στα πέτρινα στολίδια των Τζουμέρκων! Πρωινό και συγκέντρωση στις 09.00το πρωί και αναχώρηση. Πρώτη στάση μας το γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα, με τόξο ανοίγματος 40 μέτρων και ύψος περίπου 20 μέτρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Πράμαντα, οικισμός αμφιθεατρικά χτισμένος σε υψόμετρο 840μ. στους πρόποδες της Στρογγούλας, ίσως της πιο επιβλητικής κορυφής των πολυτραγουδισμένων Τζουμέρκων. Τρία χιλιόμετρα από τα Πράμαντα, δυτικά της Στρογγούλας θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο «Ανεμότρυπα». Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Κηπίνας, η οποία βρίσκεται χτισμένη μέσα σε βράχο και η εντυπωσιακή κατασκευή της προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη και τους Καλαρρύτες, το γραφικό χωριό στα Αθαμανικά όρη σε υψόμετρο 1200m πάνω από τον Καλαρρύτικο ποταμό. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας και θα απολαύσουμε τοπικά γλυκά του κουταλιού στην πλατεία του χωριού! Σειρά έχει το επιβλητικό Συρράκο, χτισμένο σε μια πλαγιά του όρους Λάκμος. Θα περάσουμε από την πηγή Γκούρα, το σπίτι του Κώστα Κρυστάλλη ,το ναό του Αγίου Νικολάου για να καταλήξουμε για φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες με τα νόστιμες τοπικές γεύσεις ! Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη μας γεμάτοι όμορφες εικόνες και μυρωδιές.

7η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ – ΚΑΖΙΝΟ – ΧΩΡΙΟ ΓΑΣΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για την όμορφη Κέρκυρα. Γρήγορα φτάνουμε στην Πόλη της Ηγουμενίτσας με το σπουδαίο λιμάνι, Πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση και την Ιταλία. Επιβιβαζόμαστε στο σύγχρονο πλοίο και σε μία ώρα θα βρεθούμε στην Κέρκυρα. Τα νησιά του Ιονίου, έχουν μία ιδιαίτερη ομορφιά χάρη στον εξαιρετικό συνδυασμό των κρυστάλλινων νερών και του πράσινου που φτάνει ως τη θάλασσα. Η Κέρκυρα είναι η βασίλισσά τους. Τη μαγεία αυτή του νησιού θα ανακαλύψουμε μέσα από επισκέψεις στα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία, στα γραφικά καντούνια, στη γνωριμία με τους ντόπιους και τα προϊόντα τους. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την Παλαιόπολη, που εκτιμάται ότι ήταν το κέντρο της πόλης. Από εδώ αρχίζει η Χερσόνησος του κανονιού, όπου βρίσκονται τα πιο γνωστά σημεία του νησιού. Μον Ρεπό, Ποντικονήσι, Καζίνο. Το ανάκτορο του Μον Ρεπό κτίστηκε από τον Άγγλο αρμοστή των Ιονίων Νήσων Frederic Adam, το 1831. Λέγεται πως ήταν δώρο προς την αγαπημένη του γυναίκα, την Κερκυραία Νίνα Παλατιανού, ενώ αρχιτέκτονας του έργου ήταν ο επίσης Άγγλος Whitmore. Διαθέτει μεγάλα ανοίγματα, αποικιακού ρυθμού με έντονα ελληνικά και νεοκλασικά στοιχεία. Το Μον Ρεπό, μετά την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα παραχωρήθηκε στον βασιλιά Γεώργιο και έως το 1967 παρέμεινε στη βασιλική οικογένεια, που το χρησιμοποιούσε ως θερινά ανάκτορα. Σήμερα το παλάτι στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ έδωσε στην έπαυλη και το κτήμα το όνομα με το οποίο καθιερώθηκε: Mon Repos που σημαίνει «ανάπαυση μου». Το Μον Ρεπό φιλοξένησε την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας πριν χτίσει το Αχίλλειο, ενώ εκεί γεννήθηκε και ο πρίγκιπας Φίλιππος, που αργότερα παντρεύτηκε την Ελισάβετ της Αγγλίας. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο Λιστόν, τον πιο κεντρικό πεζόδρομο της Κέρκυρας και την πιο διάσημη βόλτα για ντόπιους και επισκέπτες. Εδώ συναντώνται τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι των εκκλησιών για να συνοδεύσουν τον επιτάφιο της Μητρόπολης στην περιφορά, καθώς και το περίφημο έθιμο με τους Μπότηδες το Μ. Σάββατο. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο Αχίλλειον. Το πανέμορφο Αχίλλειο βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Κέρκυρας και 3 βόρεια της Μπενίτσας δίπλα στο ορεινό χωριό Γαστούρι, είναι το ανάκτορο που έχτισε η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ που έμεινε γνωστή ως η θλιμμένη βασίλισσα Σίσσυ. Χτίστηκε το 1890. Μετά τη δολοφονία της Ελισάβετ περνά στην ιδιοκτησία του Γερμανού Αυτοκράτορα Καιζερ Γουλιέλμου Β΄και μετά τον Α Παγκόσμιο πόλεμο περνά στο ελληνικό Δημόσιο και φιλοξενεί το καζίνο έως το 1981. Στην καταπράσινη βραχονησίδα, γνωστή σε όλους ως Ποντικονήσι, με το Βυζαντινό παρεκκλήσι του Παντοκράτορα θα ταξιδέψουμε πίσω στη Μυθολογία, όπου ο Ποσειδώνας θύμωσε με τους Φαιάκες που έδωσαν στον Οδυσσέα πλοίο και το μετέτρεψε σε βράχο. Σήμερα ως φυσικό μνημείο, δεν επιτρέπεται η παραμονή μας εκεί για μεγάλο διάστημα. Τέλος , επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και επιστρέφουμε στα Ιωάννινα και το ξενοδοχείο μας για δείπνο και ξεκούραση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τελευταία βόλτα στη μοναδική παλιά πόλη των Ιωαννίνων, ρομαντικό μεσημεριανό περίπατο στις όχθες της λίμνης. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το Διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η Aegean Airlines μας επιφυλάσσει μία ασφαλή και ευχάριστη πτήση επιστροφής στην αγαπημένη μας Κρήτη.