Ομαδικά / Ατομικά / Γαμήλια Ταξίδια & Εκδρομές


Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Διάρκεια: 5 ημέρες
Κατηγορία: Ομαδικά Ταξίδια ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διαν/σεις: Κάιρο (2), Αλεξάνδρεια (2)
Απαραίτητα για το ταξίδι: Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα και χωρίς σφραγίδα ΙΣΡΑΗΛ.

 

Γενικά:

Πυραμίδες της Γκίζα, Σφίγγα, Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου, Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, σπίτι Καβάφη, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας … Το ταξίδι μας αυτό είναι ένα πραγματικό απολαυστικό ταξίδι στο χρόνο, περιπλανώμενοι στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο, την μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, την πόλη που αποτελεί την καρδιά του Αραβικού Κόσμου αλλά και την πρωτεύουσα της χώρας κατά την αρχαιότητα, την Αλεξάνδρεια! Στην περιπλάνησή μας αυτή θα δούμε μιναρέδες, αμέτρητα επιβλητικά αξιοθέατα, το Αιγυπτιακό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα, το ανεπανάληπτο παζάρι Khan El Khalili! Ένα ανεξάντλητο, νοσταλγικό παρελθόν, που περιμένει τον επισκέπτη, γεμάτο μυστήριο, σοφία και επιβλητικότητα.
Ένα μοναδικό ταξίδι που περιλαμβάνει και διανυκτέρευση στην όμορφη Αλεξάνδρεια!

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Egypt Air .
 • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία: Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo 5* (Κάιρο) και Le Metropole Hotel 4* (Αλεξάνδρεια) .
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά και δύο (2) γεύματα συνολικά .
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλους τους επισκεπτόμενους χώρους .
 • Ξεναγός: Ελληνόφωνος τοπικός αρχηγός/ξεναγός .
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φιλοδωρήματα.
 • Βίζα εισόδου: 25 USD πληρωτέα με την άφιξή σας στο Κάιρο.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Το ταξίδι με μια ματιά…
 • Πτήσεις με την Egypt Air
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, Steigenberger El Tahrir 5* (Κάιρο) και Le Metropole 4* (Αλεξάνδρεια) ή παρόμοια
 • Πρωινό καθημερινά και δύο (2) γεύματα συνολικά
 • Επίσκεψη στις Πυραμίδες της Γκίζας και την Σφίγγα
 • Ξενάγηση στο Αιγυπτιακό μουσείο με την πλούσια συλλογή φαραωνικών αρχαιοτήτων
 • Επίσκεψη στην ονομαστή Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και στο σπίτι του Έλληνα ποιητή Καβάφη
 • Ξενάγηση στο Κάιρο (Ακρόπολη Σαλάχ Ελ Ντιν) και επίσκεψη στη φημισμένη αγορά του Χαν Ελ Χαλίλ

 

Πτήσεις: Egypt Air
ΔΙΑΔΡΟΜΗΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
Αθήνα – Κάιρο13:0013:50
Κάιρο – Αθήνα09:0012:00

 


Πρόγραμμα:
1η ημέρα: Αθήνα – Κάιρο

Αναχώρηση αεροπορικώς για το Κάιρο, την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Το Κάιρο κατά λέξη «Κατακτητής» ή «Νικητής» είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και η μεγαλύτερη πόλη του Αραβικού κόσμου και της Αφρικής. Η μητροπολιτική του περιοχή είναι η 16η μεγαλύτερη στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στο Δέλτα του Νείλου και ιδρύθηκε το 969 μ.Χ. Ονομάζεται «η πόλη των χιλίων μιναρέδων» λόγω της κυριαρχίας της ισλαμικής αρχιτεκτονικής, και αποτελεί για καιρό το κέντρο της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της περιοχής. Ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από την δυναστεία των Φατιμιδών, όμως στην περιοχή της σύγχρονης πόλης βρίσκονται ερείπια παλαιότερων πρωτευουσών, όπως φαίνεται στα τμήματα του Παλαιού Καΐρου. Το Κάιρο σχετίζεται και με την Αρχαία Αίγυπτο λόγω της εγγύτητάς του με τις αρχαίες πόλης της Μέμφιδος, της Γκίζας και του Φουστάτ, οι οποίες είναι κοντά στη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας και στις Πυραμίδες της Γκίζας. Άφιξη και συνάντηση στο αεροδρόμιο του Καΐρου με τον τοπικό συνοδό μας, μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κάιρο – Αλεξάνδρεια

Μετά το πρωινό, η ξενάγηση θα αρχίσει από τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας -ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου- και την Σφίγγα που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού. Ακολουθεί ξενάγηση στο Αιγυπτιακό μουσείο με την μεγαλύτερη και πλουσιότερη συλλογή αιγυπτιακών αριστουργημάτων. Με πάνω από 120.000 εκθέματα είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές φαραωνικών αρχαιοτήτων στον κόσμο με πολλούς θησαυρούς του βασιλιά Τουταγχαμών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αναχώρηση για την Αλεξάνδρεια. Άφιξη, , μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη βόλτα στην παραλία της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αλεξάνδρεια

Η Αλεξάνδρεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου. Βρίσκεται στα δυτικά του δέλτα του Νείλου, μεταξύ της Μαρεώτιδος λίμνης και της νήσου του Φάρου και ανήκει διοικητικά στο Κυβερνείο της Αλεξάνδρειας. Ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Αλέξανδρο τον Μέγα και είναι η δεύτερη πρωτεύουσα της σύγχρονης Αιγύπτου μετά το Κάιρο. Κατά την αρχαιότητα υπήρξε το σπουδαιότερο λιμάνι και πρωτεύουσα της χώρας, ενώ στην ακμή της αποτελούσε μία από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού, διάσημη για τη βιβλιοθήκη και τον Φάρο της, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, κτισμένο στο ομώνυμο νησί. Η σύγχρονη Αλεξάνδρεια έχει εξελιχτεί σε μεγάλο θαλάσσιο εμπορευματικό κόμβο και εξυπηρετεί περί το 80% των αιγυπτιακών εισαγωγών και εξαγωγών. Είναι επίσης φημισμένος τουριστικός προορισμός και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο λόγω των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που ξεκινούν από το Σουέζ. Πρωινό και η μέρα ξεκινά με την επίσκεψη στην περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία
αποτελεί μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Η ξενάγηση στην πόλη συνεχίζεται με το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Καβάφης. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην ελληνική παροικία, με το ελληνικό σχολείο και το ελληνικό νεκροταφείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αλεξάνδρεια – Κάιρο

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Κάιρο. Η πανοραμική μας ξενάγηση θα αρχίσει με την Ακρόπολη του Καΐρου, μια μεσαιωνική ισλαμική οχύρωση, όπου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κυβερνήτη Αγουμπίντ Σαλαντίν ενισχύθηκε για να την προστατεύσει από τους Σταυροφόρους. Η μέρα ολοκληρώνεται με μια περιήγηση στο πολύβουο και γεμάτο χρώματα παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα:Κάιρο – Αθήνα

Πρωινό και άμεση μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, ρωτήστε μας για τις τιμές.